IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
10:56 | 26 май 2018
Обновен: 20:37 | 14 април 2024

МФК Спартак заминава с 10 играчи за Шампионската лига по плажен футбол в Португалия

По материала работи: Слав Велев
МФК Спартак заминава с 10 играчи за Шампионската лига по плажен футбол в Португалия

Носителят на титлата на България МФК Спартак тръгва днес за Назаре, Португалия, където ще участва на Шампионската лига по плажен футбол. Варненци потеглят с минимален състав от 10 играчи поради много кадрови проблеми. Треньорът Симеон Христов ще разчита на вратарите Добромир Господинов и Станислав Иванов и полевите състезатели Константинос Папастатопулус, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Филип Филипов, Илиан Илиев, Тери Боулс и Иван Мартинов. Във Варна поради различни причини остават Мартин Великов, Илиян Димов, Костадин Иванов, Никола Найденов, Иван Жеков и Станислав Иванов.

 

Футболистите на МФК Спартак се паднаха в доста тежка група, където съперници ще им бъдат европейския шампион Брага и първенците на Франция и Португалия - Марсилия и Теплице. Първите два отбора прескачат групата и се класират на осминафиналите.

 

"Тръгваме с минималния брой играчи, поради много проблеми. Вярвам, че тези които ще бъдат в Назаре, ще играят за честта си, за своите съотборници и за всички, които ни ни подкрепят и благодарение на които ще се борим с най-добрите", каза Симеон Христов.

 

Рекордните 74 отбора от 27 държави в Европа участват в турнира, който включва предварителен и основен кръг при мъжете, както и женска надпревара с 20 състава.

 

Най-големият клубен форум в бийч сокъра на континента стартира вчера със срещи от групите на предварителния кръг. На 28, 29 и 30 май ще се изиграят двубоите от груповата фаза на основния кръг при мъжете и жените. Елиминациите стартират на 31-ви, а шампионите на Европа по плажен футбол ще са ясни на 3 юни.

Коментари

Новини Варна