IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
14:35 | 3 юни 2018
Обновен: 08:40 | 17 април 2024

Екатерина Аврамова: Black Sea Cup е перфектна възможност за изява за плувците

Именитата състезателка е възхитена от добрата организация на състезанието

По материала работи: Деян Михайлов
Екатерина Аврамова: Black Sea Cup е перфектна възможност за изява за плувците

Турнирът Black Sea Cup е прекрасен шанс за българските плувци да получат още една възможност да се състезават и да се изявят. Басейн „Приморски“ е страхотен! Организацията на състезанието е много добра, изрази възхищението си звездната българска плувкиня Екатерина Аврамова. И добави, че във Великобритания тя има участие в турнири всеки уикенд.

Организатори на престижната надпревара, която се провежда от 1 до 3 юни, са ПСК „Черно море”, община Варна, Плувен комплекс „Приморски” и Българската федерация плувни спортове.

Участничката на две олимпиади безспорно е най-именитата спортистка в Black Sea Cup. Аврамова е многократна европейска финалистка и национална рекордьорка. Тя се състезава за Турция, но националните й рекорди в гърба са непокътнати. Чаровната спортистка е във Варна с лондонския си клуб „Илинг“. Тренира под ръководството на наставника Дейв Хичкок.

В момента Екатерина Аврамова е концентрирала подготовката си изцяло към европейското първенство по плуване. „Надявам се, че финалите ще са добро начало, вярвам, че ще спечеля медали. Изкарах 2,5 седмици в Турция. Имах и лагер в СОК „Камчия“ край Варна. Беше седмица и половина. Изключително съм очарована от базата. За първи път плувах там  – много ми хареса. Дори обмисляме вариант с треньора ми да идваме за по-дълго време, през октомври. Иначе по-голямата част от подготовката ми сега ще премине в Англия“, сподели спортистката.

През декември й предстои световно по плуване на малък басейн. „Октомври ще бъде главната част от подготовка ми за този форум и се надявам, че поне 2 – 3 седмици ще изкарам в Камчия“, добави тя. Чаровната плувкиня издаде, че не е привърженик на драстични диети, но се стреми да се храни здравословно: „Хапвам по-малко сладкиши, не ям пържени неща. Януари се наложи изцяло да спра изцяло млечните продукти, тъй като се оказа, че имам непоносимост към тях. В общи линии гледам от всичко да хапвам, но в нормални количества“.

Екатерина Аврамова разкри, че си има специални, тайни ритуали преди старт, но ги запази в тайна. „Всички, които ме познават, знаят че имам ритуали и начини, по които се подготвям психически. Много е важна концентрацията преди старт. Нямаш право да се разсейваш“, откровена е двукратната участничка на олимпиади.

Коментари

Новини Варна