IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:04 | 13 юни 2018
Обновен: 08:35 | 17 април 2024

Седем баскетболисти от „Черно море Тича“ се готвят за ЕП

По материала работи: Пламен Янков
Седем баскетболисти от „Черно море Тича“ се готвят за ЕП

НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР ОТ ЮНОШИ ДО 18 ГОДИНИ се събира в Правец на 18 юни

 

Седем баскетболисти от „Черно море Тича“ попаднаха в разширените състави на юношеските национални отбори до 16 и до 18 години за предстоящите Европейски първенства в двете възрастови групи. 


Старши треньорът на момчетата до 16 години Христо Ценов се спря на група от 22 състезатели. Варненският клуб е с най-много представители в селекцията – 4. Това са Никола Станчев, Берк Мехмед, Мартин Йорданов и Любомир Керемедчиев.Трима възпитаници има на БУБА, по двама на ЦСКА и Берое и Шампион 2006. 

 

ЮНОШИТЕ ДО 16 ГОДИНИ започват подготовка в Ботевград на 25 юни.
 

 

Европейското първенство за юношите до 16 години ще е в Сараево през август.


Отборът се събира за подготовка в Ботевград на 25 юни. В програмата му е включено участие на международния турнир в Габрово с отборите на Румъния и Украйна от 11 до 13 юли, а също – участие в надпревара в Скопие с тимовете на домакините, Румъния и Черна гора.


На шампионата в босненската столица момчетата ни са в група с тимовете на Финландия, Полша, Унгария, Исландия и Кипър.


Треньорът на националния отбор за юноши до 18 години Мануел Марков повика 18 момчета за подготовка за Европейското първенство в Скопие, Македония, от 27 юли до 5 август. Трима са представителите на „Черно море Тича“ при по-големите. Това са Михаил Молдов, Александър Стойков и Мартин Стефанов. Четирима играчи са от БУБА, двама от Левски 2014. 


Националният отбор от юноши до 18 години се събира в Правец на 18 юни. В програмата му са включени контроли с Кипър, турнир в Скопие с участието на домакините, Австрия и Румъния, още две контроли с румънците в Букурещ. Най-престижните проверки ще са срещу Гърция в Ботевград, където ще протече вторият етап от подготовката.


Първите проверки ще са срещу Кипър на 30 юли и 1 август, в Правец.


Черно море

 

Коментари

Новини Варна