IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:55 | 13 юни 2018
Обновен: 08:35 | 17 април 2024

Станимира Петрова донесе европейска титла на Варна

Представителката на боксов клуб „Ивайло Маринов“ е една от трите шампионки на България в турнира

По материала работи: Пламен Янков
Станимира Петрова донесе европейска титла на Варна

Състезателката на боксов клуб „Ивайло Маринов“ донесе европейска титла на Варна от шампионата на планетата в София. Българските представителки спечелиха общо 3 титли, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Станимира Петрова надделя в категория до 57 кг, Стойка Петрова (54) и Мелис Йонузова (64). Със сребро се окичи Севда Асенова (48). Бронзови медалисти са Габриела Димитрова (51) и Деница Елисеева (60).


Това е втора европейска титла за Станимира. Тя отново беше обявена и за боксьор номер едно в турнира. „Много съм щастлива от успеха. Не мога да кажа, че стигнах лесно до титлата. Финалът беше доста труден. След като изиграх разбрах, че съперничката ми е доста титулована, има бронз от СП и злато от ЕП, но в този мач показах, че аз съм по-добрата. Сега основната цел пред мен е олимпийското злато. Това е единственият медал, който все още не съм спечелила. Не бих помислила за профиринга преди да стигна върха в кариерата си“,заяви Станимира Петрова в интервю за Радио Варна. 


„Искам да благодаря на Станимира за умната и технична игра на финала. Първенството беше много силно, всички участници бяха много подготвени“, обобщи олимпийският шампион от Варна Ивайло Маринов, който е собственик на боксовия клуб, за който се състезава Станимира Петрова. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна