IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
18:47 | 13 юни 2018
Обновен: 18:39 | 29 февруари 2024

Йеро ще спасява Испания на Мондиала

Той ще замени уволнения треньор Хулен Лопетеги

По материала работи: Слав Велев
Йеро ще спасява Испания на Мондиала

Легендата на Реал Мадрид Фернандо Йеро официално бе обявен за треньор на Испания и ще води Ла Фурия на световното първенство.

 

Раздялата с Хулен Лопетеги и бурните събития около тима вчера накараха президентът на федерацията Луис Рубиалес да действа бързо и той се спря на спортния директор.

 

Първоначално се смяташе, че отборът може да бъде воден от тандема Йеро-Алберт Селадес или пък само от младежкия наставник. В крайна сметка изборът падна върху Йеро.

 

"Фернандо Йеро поема позицията на национален треньор за световното първенство в Русия. Той ще даде пресконференция заедно с Луис Рубиалес от 18,30 часа местно време (18,30 българско). След това той ще проведе първата си тренировка, а в петък ще бъде начело на отбора в сблъсъка с Португалия" се казва в официалното съобщение на федерацията.

 

Малко по-рано днес испанският селекционер Хулен Лопетеги бе уволнен от поста селекционер на Испания. Причината бе, че снощи стана ясно, че специалистът ще поеме Реал Мадрид след края на първенството в Русия.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна