IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
19:23 | 19 юни 2018
Обновен: 08:39 | 17 април 2024

Федерер постигна 17-а поредна победа на трева

Швейцарецът уверено тръгна към защита на титлата от турнира в Хале

По материала работи: Слав Велев
Федерер постигна 17-а поредна победа на трева

Водачът в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер (Швейцария) стартира успешно защитата на титлата си на турнира на трева в Хале (Германия). Федерер спечели с 6:3, 6:4 срещу Аляж Бедене (Словения) за 71 минути и записа 17-а поредна победа на зелени кортове, като серията му започна именно в германския град през миналата година, съобщава sportal.bg.
 

36-годишният швейцарец не даде нито една възможност за пробив на съперника си. Той стартира с ранен брейк и поведе с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част Федерер проби за 5:4 и затвори мача при собствен сервис.
 

Той има девет трофея в Хале от общо 18 в кариера си на трева. Швейцарецът трябва да защити титлата си, за да запази и първото място в световната ранглиста.
 

Във втория кръг той ще играе с французина Беноа Пер, който елиминира Стийв Джонсън (САЩ) със 7:5, 7:6 (5). Шампионът от 2016 година Флориан Майер (Германия), който участва с "уайлд кард", също стартира с убедителен успех с 6:2, 6:2 над осмия поставен Ришар Гаске (Франция).
 

Друг представител на домакините и победител в надпреварата през 2011 година Филип Колшрайбер започна с победа срещу унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 2:1 и отказване на съперника заради травма.

 

Коментари

Новини Варна