IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
20:06 | 19 юни 2018
Обновен: 01:18 | 28 февруари 2024

Сенегал наказа грешките на Полша

Първият африкански триумф на Световното е факт

По материала работи: Слав Велев
Сенегал наказа грешките на Полша

Сенегал извоюва първата победа за африкански отбор на Световното първенство, след като надви Полша с 2:1 във втория мач от Група “Н”, информира sportal.bg. Полският защитник Тиаго Чонек си вкара автогол в 37-ата минута след изстрел на Идриса Гай, а в 60-ата Мбайе Нианг се възползва от огромна грешка в отбраната на съперника за 2:0. В 86-ата минута Гжегож Криховяк върна едното попадение с глава, но това беше всичко.


С този двубой беше сложен край на първия кръг в груповата фаза.
 

В другата среща от групата Япония надви Колумбия с 2:1.
 

Африканците започнаха по-добре мача и веднага се видя, че за поляците ще бъде трудно да се справят с физическата им мощ.
 

В първия четвърт час чисти положения нямаше. Чак в 19-ата се откри шанс пред Нианг, но шутът му с левия крак беше изключително неточен.

 

В 23-ата и Левандовски се опита да застраши вратата, но също беше далеч от целта.


Сенегалците продължиха да доминират и имаха шанс да поведат в 37-ата минута. Тогава Лукаш Пишчек загуби топката край тъча, след което последва атака на африканците, завършен с изстрел от Гай. Топката нямаше да намери целта, но се отклони в тялото на Чонек и залъга Шчесни - 0:1.

 

На почивката Адам Навалка реагира със смяна на Ян Беднарек от Саутхамптън за сметка на Куба Блашчиковски. Така "Дружинка Полска" премина към постройка с трима защитници.
 

Роберт Левандовски се устреми към гола в 49-ата минута, но беше повален точно пред наказателното поле. При последвалото изпълнение голмайсторът на Бундеслигата стреля добре, но вратарят Халим Н'Диайе спаси. 


В 56-ата Пишчек получи хубав пас, но засече неточно.


В този момент на подем в играта на поляците те допуснаха грешка, от която "Лъвовете от Теранга" вкараха за 2:0. Нианг точно беше получил разрешение от рефера да се завърне на терена след получаване на медицинска помощ край тъчлинията. Гжегож Криховяк обаче не го видя и върна топката към защитата. Там Нианг се възползва от липсата на ориентация у Беднарек и реализира за 2:0, след като задмина и излезлия Шчесни.
 

В 70-ата Милик пропусна да намали след добро подаване на Пишчек. Това се оказа и последният шанс пред нападателя на Наполи, защото селекционерът веднага го замени.


Влезлият на негово място Давид Ковнацки засече центриране в 79-ата минута, но вратарят отново нямаше проблем с хващането на кълбото.


Поляците намалиха в 86-ата, когато Криховяк засече с глава след центриране от фаул.

 

Коментари

Новини Варна