IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:20 | 21 юни 2018
Обновен: 14:37 | 12 април 2024

Честваме Международния ден на Олимпизма с редица прояви във Варна

Всяка година празникът се отбелязва на 23 юни

По материала работи: Слав Велев
Честваме Международния ден на Олимпизма с редица прояви във Варна

За поредна година Варна ще отбележи Международеният ден на Олимпизма – 23 юни. Варненски клубове и спортни организации със съдействието на Община Варна ще проведат в съботния ден няколко спортни прояви посветени на този ден:

  • Международен турнир по Кросфит Varna Throwdown  - организиран за трета поредна година от Кросфит Варна. 160 атлета от цяла Европа, разделени в 7 категории ще бъдат подложени на двудневен тежък физически тест за сила и издръжливост  в дисциплините: бягане, плуване, гребане, вдигане на тежести, скачане,  гимнастически упражнения и мн. други.  Двудневният спортен фестивал ще стартира на 23-ти юни от 8:00 до 10:30ч с атрактивни плажни дисциплини, на плажа пред „Рапонги“ и ще продължи от 11:30ч на специално изградена арена в Морската градина, под Пантеона.  Подробна информация ще намерите на сайта: http://varnathrowdown.com/#event
  • Турнир по плажен футбол – 10:00 часа на игрището за плажен футбол на плажа в кв. Аспарухово. Участие в турнира ще вземат отбори от ПФК „Черно море“, ФК „Спартак 1918“ и ФК „Олимпик“- родени през 2002г.
  • Традиционното кросово бягане на ученици от Спортно училище „Г. Бенковски“, по Алеята на Олимпийската слава в Морската градина. Финалът ще бъде около 10:00 часа пред вила „Рома“, където участниците ще бъдат приветствани и наградени със сертификат от официалните гости на събитието – варненски спортисти – участници в Олимпийски игри.

Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.

 

Коментари

Новини Варна