IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
20:07 | 23 юни 2018
Обновен: 20:49 | 4 март 2024

Солиден Мексико повали и Южна Корея в Мондиала

Северноамериканският тим направи огромна стъпка към осминафиналите

По материала работи: Борис Проданов
Солиден Мексико повали и Южна Корея в Мондиала

Националният отбор на Мексико постигна втора поредна победа в Група F на Световното първенство в Русия. След като на старта на турнира „ацтеките“ победиха световния шампион Германия с 1:0, днес тимът на Хуан Карлос Осорио се наложи с 2:1 над състава на Южна Корея на стадион „Ростов Арена“ в Ростов.

 

Карлос Вела даде преднина за мексиканците от дузпа в 26-ата минута, а в 66-ата минута нападателят на английския Уест Хям Хавиер Ернандес удвои, реализирайки рекорден 50-и гол с националната фланелка на своята страна. Почетното попадение за корейците вкара звездата на тима Хюн Мин Сон в добавеното време на срещата.


Като цяло футболистите на Мексико доминираха над своя съперник, който от своя страна отново не убеди с изявите си. Подобно на мача с Германия и днес играчите на Осорио бяха солидни в защита, а освен това отново показаха силата си на контраатака.


С днешния успех северноамериканският тим направи огромна стъпка към осминафиналите, тъй като в момента е едноличен лидер в групата с пълен актив от 6 точки. По-късно е другият мач от тази група между съставите на Германия и Швеция, които ще премерят сили на Олимпийския стадион в Сочи.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна