IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
17:32 | 16 юли 2018
Обновен: 08:20 | 17 април 2024

Бивш шеф на Реал: Продажбата на Кристиано е историческа грешка

Рамон Калдерон не е никак доволен от раздялата с португалеца

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бивш шеф на Реал: Продажбата на Кристиано е историческа грешка

Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон определи продажбата на Кристиано Роналдо като „историческа грешка”. Миналата седмица португалецът бе трансфериран в Ювентус за 105 милиона паунда, след като изкара 9 сезона при Белите, спечели множество трофеи, няколко Златни топки и стана най-добър реализатор в историята на Реал. Именно Калдерон бе този, който ръководеше Кралския клуб и бе в основата на  привличането на Роналдо през 2009-а за рекордните тогава 80 милиона лири и сега не остана никак доволен от раздялата с него.

 

„Много е тъжно, че те продадоха играч като Кристиано Роналдо. Наистина е жалко. Като се има предвид какво ми струваше привличането му и усилията които положихме да го доведем в Мадрид … Манчестър Юнайтед не искаше да го продава и бе наистина много трудно” заяви Калдерон пред вестник „АС”. „И сега те го продадоха. Не може един играч, който вкарва по 60 гола на сезон да струва 100 милиона евро. Независимо от цената подобна раздяла не е добра новина. Ние му поставихме неустойка от 1 милиард не само за да откажем потенциални купувачи, а и за да покажем, че е уникален. Това е просто историческа грешка” добави той.

 

gol.bg

Четете още: Марадона пристигна в Беларус

 

Коментари

Новини Варна