IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
14:19 | 17 юли 2018
Обновен: 08:20 | 17 април 2024

„Черно море“ си връща звездите в отбора

През новия сезон във волейболният тим ще играя Дани Милушев, Явор Генов и Христо Христов

По материала работи: Деян Михайлов
„Черно море“ си връща звездите в отбора

„Черно море“ готви много силен състав за новият шампионат. Варненци се разделиха със старши треньора Виктор Карагьозов, който водеше тима през изминалия сезон, но започнаха усилена селекция за старта на Суперлигата. “Моряците” вече направиха два сериозни трансфера, които са юноши на клуба. Към тима сеприсъединяват доскорошния национал Данаил Милушев, който миналия сезон игра в италианската Серия А2 и либерото Христо Христов от „Добруджа“.

 

“Договор с Черно море за новия сезон вече подписаха Данаил Милушев и Христо Христов, които се завръщат в клуба. Явор Генов, който се възстановява от контузия най-вероятно също ще остане в „Черно море“, но ще може да се включи в игра на по-късен етап”, заяви президентът на „Черно море“ Красимир Илиев. „С привличането им целите ни в Суперлигата вече са по-големи. Надяваме се тази година да имаме повече късмет и ако момчетата са живи и здрави да влезем в плейофите, а след това и да гоним възможно най-добро класиране. Все още не е ясно кой ще е новият старши-треньор на отбора. Водим преговори и когато се разберем ще го обявим официално”, добави още Илиев.


През миналия сезон 34-годишният диагонал Данаил Милушев, който до 2017 година бе част от националния отбор на България, игра за италианския „Геосат Геовертикал“ (Лагонегро), а по-рано бе част и от полския „Еспадон“ (Шчечин). Високият 201 сантиметра варненец се завръща в родния си клуб. Милушев отново тренира с националния отбор на България на потготвителния лагер в София преди Мондиал 2018.


Либерото Христо Христов, който пропусна няколко мача на добричлии през миналия сезона, заради задълженията си като пожарникар, също се завръща във варненския клуб. С „Добруджа“ Христов спечели купата на България през сезон 2017.


Явор Генов бе част от състава на „Черно море“ през миналия сезон, но получи предложение от чужбина и бе пуснат от клуба.

Коментари

Новини Варна