IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:20 | 19 юли 2018
Обновен: 10:39 | 25 април 2024

ЦСКА и Славия в битка за следващия кръг на Лига Европа

И двата български отбора записаха победи с по 1:0 в първите мачове

По материала работи: Пламен Янков
ЦСКА и Славия в битка за следващия кръг на Лига Европа

Отборите на ЦСКА и "Славия" ще изиграят тази вечер реваншите си от първия квалификационен кръг на Лига Европа, съобщава bTV. Родните представители записаха минимални победи съответно срещу "Рига" и "Илвес" и очакват трудни ответни двубои.

 

"Червените" гостуват на бронзовия медалист в латвийското първенство "Рига" от 19:30 ч. "Белите" приемат финландския "Илвес" от 19 ч.

 

"Няма да бъде лесно. "Рига" игра много агресивно в първия мач, очаквам подобна игра и в реванша. Те са опасни при статични положения и трябва да внимаваме. Ако вкараме първи гол, за съперника ще бъде трудно да навакса. Имаме добри шансове да продължим напред", заяви старши треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро.

 

Очаква се той да направи няколко промени в състава си, като по всяка вероятност Кирил Десподов, който пропусна първата среща поради контузия, ще започне като титуляр.

 

Футболистите на Златомир Загорчич спечелиха гостуването си на "Илвес", но в лагера на тима очакват труден реванш. 

 

"Илвес" е много упорит отбор, който не се предава. Преднината ни е малка и не ни гарантира място в следващия кръг. Целта ни е да вкараме гол и да го победим. Задължени сме да бъдем търпеливи. В никакъв случай няма да играем агресивно, но ще чакаме нашия момент и няма да се хвърляме в атака", каза старши треньорът на "белите" на официалната пресконференция преди мача.

 

"Славия" и ЦСКА останаха единствените ни представители в квалификациите на Лига Европа, след като във вторник вечер "Левски" отпадна срамно от носителя на Купата на Лихтенщайн "Вадуц".

 

Последният път, в който всички български отбори напуснаха турнира още след първите си мачове бе преди шест години. Тогава те стартираха директно от втория квалификационен кръг, като ЦСКА отпадна от "Мура", "Левски" - от "Сараево", а "Локомотив" (Пловдив) - от "Витес".

Коментари

Новини Варна