IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
14:48 | 19 юли 2018
Обновен: 10:40 | 25 април 2024

Варна посреща Световното първенство по волейбол

В турнира тази година участват 24 отбора

По материала работи: Пламен Янков
Варна посреща Световното първенство по волейбол

Световното първенство по волейбол за мъже 2018 ще се проведе от 9-и до 30-и септември в България и Италия. Едно от най-мащабните събития през 2018 г. ще достига до зрителите от цял свят чрез БНТ.

 

В турнира тази година участват 24 отбора. Дванадесетте тима от двете групи в първата фаза на шампионата ще играят срещите си във Варна и Русе. В Двореца на културата и спорта в морската столица ще се срещнат отборите на България, настоящият световен шампион - Полша, Финландия, Куба, Иран и Порто Рико. В зала „Арена Русе" играят олимпийският шампион Бразилия, европейският шампион от 2015 и победител в Световната лига – отборът на Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21, 22 и 23 септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

 

Ще се излъчат всички срещи на българския национален отбор от 20:30 часа. Мачовете от програмата на Световното първенство по волейбол за мъже ще коментират Сашо Йовков и Ценко Симов, а професионален поглед и различна гледна точка в анализите ще добавят известни имена от българския волейболен елит. Специална студийна програма ще съпътства всички мачове на българския национален отбор, съобщават от телевизията.

 

В предходни години волейболните срещи от първенството на планетата са привличали у нас телевизионна аудитория между 600 000 – 1,2 млн. души. 

Коментари

Новини Варна