IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
18:55 | 20 юли 2018
Обновен: 01:32 | 28 февруари 2024

Радост в Милано: УЕФА върна Милан в Лига Европа

Грандът спечели обжалването пред Спортния Арбитражен Съд

По материала работи: Слав Велев
Радост в Милано: УЕФА върна Милан в Лига Европа

Седемкратният носител на КЕШ Милан ще играе този сезон в Лига Европа. Грандът на Италия спечели обжалването пред Спортния Арбитражен Съд (КАС) срещу решението на УЕФА да го извади от европейските клубни турнири през сезон 2018/2019 година.

 

УЕФА наложи санкцията на седемкратния европейски клубен шампион на 27 юни заради нарушаване на правилото за финансов феърплей.

 

Милан не успя да изпълни изискванията на УЕФА за балансиране на приходната и разходната част в бюджета си след многомилионните трансфери миналото лято, а финансовите проблеми на вече бившия китайски собственик на отбора Ли Юнхун доведоха до допълнителна нестабилност.

 

Още в същия ден Милан подаде жалба в КАС, откъдето се произнесоха в полза на клуба, като ключово за решението бе смяната на собствеността. Новите собственици от инвестиционната компания Елиът увериха, че няма да продават куба в следващите поне три години и ще стабилизират финансовото състояние на Милан.

 

От КАС върнаха случая в УЕФА, където вероятно ще заменят отстраняването от евротурнирите с глоба. Така Милан ще участва този сезон в групите на турнира Лига Европа.

 

DNES.BG

 

 

Коментари

Новини Варна