IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
20:30 | 21 юли 2018
Обновен: 01:32 | 28 февруари 2024

Лудогорец започна защитата на титлата с колеблива игра и минимална победа

Единственият гол в мача падна още в третата минута

По материала работи: Пламен Янков
Лудогорец започна защитата на титлата с колеблива игра и минимална победа

"Лудогорец" стартира сезона в Първа лига с минимална победа 1:0 над гостуващия "Етър", съобщи dnevnik.bg. Седемкратният шампион стигна до успеха с гол на Вандерсон още в третата минута, но в големи периоди от мача не впечатли с представянето си.


През първата част "Лудогорец" действаше със самочувствие и имаше много положения пред вратата на "Етър", но след почивката трябваше повече да се защитава, а в атака играеше еднообразно.


Главният мениджър на "Лудогорец" Пауло Аутуори използва голяма част от футболистите, които играха в двете срещи с "Крусейдърс" в квалификациите на Шампионската лига.

 

Двубоят започна отлично за българския шампион, който откри резултата още в третата минута. Нападателите в зелено се възползваха от грешка на гостите при изнасянето на топката. Лукас Саша подаде на Вандерсон и той с плътен удар по диагонала успя да се разпише във вратата на Христо Иванов.


Въпреки че получи ранен гол тимът от Велико Търново остана добре групиран в половината си и даде инициативата на домакините. "Етър" чакаше своите шансове на контраатака, но до почивката нямаше чисто голово положение.


За "Лудогорец" с пропуск се отчете Клаудиу Кешеру, но топката мина над гредата.


През втората част домакините продължиха да бъдат по-активни и в първите десет минути пропуснаха с лека ръка няколко добри възможности да решат рано двубоя. Вандерсон можеше да вкара втори гол, но стреля много неточно с левия крак, останал едва на около 5-6 метра от вратата.


Марселиньо също можеше да се разпише, като успя сам да си създаде възможност. Халфът напредна от своята половина, елиминирайки опит на "Етър" за преса, само с едно завъртане. Накрая обаче ударът му беше неточен и слаб.

 

След излизането на Марселиньо в 63-ата минута "Лудогорец" започна да действа прекалено еднообразно. Домакините заложиха на центрирания към резервата Якуб Шверчок и Кешеру, но те не носеха никаква опасност.


В заключителните минути дори "Етър" беше отборът, който държеше повече топката и се настани в полето на домакините. Виолетовите от Велико Търново обаче показаха липса на концентрация във важните моменти.


Гостите стигнаха до два удара от фаул чрез Иван Стоянов и резервата Велко Батрович, но при първия топката срещна стената, а при втория Ренан се намеси.

Коментари

Новини Варна