IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
19:43 | 21 юли 2018
Обновен: 08:18 | 17 април 2024

Снукърът се “рестартира” след по-дълга лятна ваканция

Първият ранкинг турнир отново ще бъде Рига Мастърс, като събитието ще се проведе между 27 и 29 юли в столицата на Латвия

По материала работи: Пламен Янков
Снукърът се “рестартира” след по-дълга лятна ваканция

Първият ранкинг турнир по снукър за сезон 2018/19 отново ще бъде Рига Мастърс, като събитието ще се проведе между 27 и 29 юли в столицата на Латвия, съобщава sportal.bg. Защитаващ титлата си е Райън Дей, който през 2017-а за първи път в кариерата си се добра до отличие от най-висок ранг, а наградният фонд за победителя е 50 хиляди паунда.

 

За разлика от предишни сезони, този път дебютното събитие от ранкинг системата е чак в края на юли, за да могат играчите да получат подобаваща и по-дълга почивка след маратона в “Крусибъл”.

 

Единствено Рони О’Съливан и Джон Хигинс от най-големите звезди пропускат Рига Мастърс и вторият турнир от календара - World Open в Китай. Марк Селби, Джъд Тръмп и Дин Дзюнхуей също ще пропуснат Латвия, но ще бъдат на линия за китайския турнир, който е и един от най-примамливите с чека от 150 000 паунда за шампиона.

 

Все пак, Марк Уилямс, Марк Алън, Нийл Робъртсън и Шон Мърфи ще бъдат сред водещите фигури в схемата на Рига Мастърс, като трябва да се подчертае, че квалификационният дуел на Уелския дракон с Рис Кларк ще се проведе в залата в Рига. Пресявките в престънската “Гилд хол” преодоляха успешно Пистолета (4:2 над Даниел Уелс), Гръмотевицата от Австралия (4:2 над Хонгао Луо) и Магьосника (4:2 над Сандерсон Лам).

Коментари

Новини Варна