IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
17:12 | 23 юли 2018
Обновен: 15:11 | 10 април 2024

Фрум няма да атакува съотборника си Герант Томас

До края на Тура остават само 6 етапа

По материала работи: Деян Михайлов
Фрум няма да атакува съотборника си Герант Томас

Четирикратният шампион в "Тур дьо Франс" Крис Фрум навлиза в третата седмица на състезанието с пасив от 1.39 минути след съотборника си Герант Томас. Силният отбор на "Скай" окупира първите две позиции чрез британските колоездачи, а основният въпрос е дали Фрум ще атакува, или ще помага на съотборника си.


Роденият в Кения колоездач обяви по време на почивния ден в Каркасон, че споразумението двамата съотборника да не се атакуват няма да бъде нарушено. В колоезденето има неписано правило, според което жълтата фланелка не се атакува, когато я носи член на твоя отбор. Фрум смята да уважи това.


"Всички тези приказки за атаки, не знам какво да кажа за тях. Та ние сме в прекрасна позциия – първи и втори сме. Не е наша работа да атакуваме, а на другите, ако разбира се искат да спечелят", каза шампионът в Тура от 2013, 2015, 2016 и 2017 г.


Зад Томас и Фрум се намират Том Дюмулен (+1.50) и Примож Роглич (+2.38). Малко по-назад са Ромен Барде и Микел Ланда, но от "Скай" продължават да разглеждат всички като заплаха.


"Със сигурност оставащите етапи ще са много трудни, защото очакваме много атаки. Особено в сряда, когато е последният финал на изкачване. Може той да се окаже решаващ", каза Томас, който носи жълтата фланелка от 11-ия етап.

На пресконференцията на отбора на "Скай" Фрум беше попитан дали би жертвал собствените си амбиции, за да може Томас да спечели.

"Да", отговори британецът и добави: "Докато колоездач на "Скай" е на първа позиция и може да спечели в Париж, аз ще съм щастлив".


Той не очаква съотборникът му да му помага и ако има лош ден в някой от следващите планински етапи. "Той е тук да се състезава, носи жълтата фланелка и ако аз имам проблеми, не очаквам да ми помага. Ние сме тук с отбор, който да печели и това е първата ни цел."


Съставът обаче ще бъде отслабен за последната седмица, след като в неделя италианецът Джани Москон беше дисквалифициран. Той удари Ели Гесбер от "Фортунео" и беше изхвърлен от съдиите в тура.


"Няма какво да направим, макар и да сме разочаровани. Просто се концентрираме над третата седмица", каза Томас.

 

Dnevnik.bg

 

Коментари

Новини Варна