IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
18:18 | 23 юли 2018
Обновен: 01:34 | 28 февруари 2024

Парма стартира Серия"А" с минус 5 точки

Емануеле Калайо аут за две години

По материала работи: Деян Михайлов
Парма стартира Серия"А" с минус 5 точки

Новакът в Серия "А" Парма няма да бъде изваден от калчото. Това решение взе Националният федерален съд на Италия, който наказа "дуковете" с отнемане на пет точки от сезон 2018/2019 година, а също така изхвърли голаджията на отбора Емануеле Калайо за две години от футбола, като той трябва да плати и парична глоба от 20 000 евро. 

Нападателят беше хванат да разменя странни смс-и с играчи на Специя преди срещата между двата отбора, която донесе промоцията на Парма. Първоначално Парма беше заплашен с изваждане от Серия "А", както и с отнемане на две точки от миналия шампион на Серия "Б". Това нещо обаче трябваше да направи радикални промени, тъй като бившият тим на Христо Стоичков и Валери Божинов влезе директно, а с отнемането на две точки отиваше на плейоф в миналогодишния сезон, където трябваше да се изиграят всички плейофи наново. Така Парма остана в елита, но ще стартира с минус пет точки кампанията, където основната цел ще бъде оставане сред най-добрите на Апенините.

Sportal.bg

Коментари

Новини Варна