IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
19:53 | 23 юли 2018
Обновен: 01:34 | 28 февруари 2024

Суперкупата на Испания ще се играе на 12 август в Мароко

Двубоят ще противопостави Барселона срещу Севиля

По материала работи: Деян Михайлов
Суперкупата на Испания ще се играе на 12 август в Мароко

Mароканският град Танжер ще бъде домакин на двубоя за Суперкупата на Испания, обявиха от Кралската футболна федерация (RFEF). Първият трофей за сезона ще си оспорват "Барселона" и "Севиля", като срещата е на 12 август.


"Барселона" спечели дубъл през миналия сезон, след като триумфира с титлата в Ла Лига и Купата на краля. "Севиля" пък беше финалист и ще участва в срещата за суперкупата именно като такъв.


Андалусийците обаче бяха против провеждане на суперкупата само в един мач, при това извън територията на Испания.


"Отказваме възможността да играем един-единствен мач и поддържаме намерението си за две срещи на 5 и 12 август, тъй като сме обвързани с нашите запалянковци и членовете си. Ако федерацията беше казала, че мачът ще е един на 12 август в Танжер и ако го беше наложила, щяхме да го приемем, защото няма да се откажем да играем за Суперкупата", каза преди месец президентът на "Севиля" Хосе Кастро.


Срещата на 12 август ще се проведе на стадион "Ибн Батута", който е с капацитет 45 хиляди места. Той беше открит през 2011 г.

Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна