IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
15:31 | 23 юли 2018
Обновен: 07:16 | 15 март 2024

Варна е българският град с най-много мачове от мондиала по волейбол

Страната ни ще започне участие на 9 септември в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта

По материала работи: Борис Проданов
Варна е българският град с най-много мачове от мондиала по волейбол

Варна е българският град, който ще приеме най-много мачове от Световното първенство по волейбол за мъже. Страната ни ще започне участие на 9-ти септември в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта в морската столица, когато националите ни ще открият надпреварата срещу Финландия от 19.30 ч. В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира - Италия, ще се изправи срещу Япония.


На световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест. Възпитаниците на Пламен Константинов са в група D, заедно с отборите на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Във Варна в зала "Конгресна" ще се изиграят общо 21 двубоя - 15 от първата фаза и 6 от втората.

 

Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-ти септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

 

Градовете-домакини на групите във втората фаза ще бъдат уточнени в зависимост от класирането на България и Италия. Двете страни ще продължат участието си съответно в София и Милано, ако заемат едно от първите три места. Единствено четвъртото място ще прати българите в Милано или Болоня.


Срещите от първата фаза ще са с начален час от 17 и 20.30 ч.

 

Двубоите на България във Варна от първата фаза на световното първенство по волейбол:
9-ти септември срещу Финландия от 19.30 ч.
13-ти септември срещу Иран от 20.30 ч.
14-ти септември срещу Пуерто Рико от 20.30 ч.
16-ти септември срещу Куба от 20.30 ч.
18-ти септември срещу Полша от 20.30 ч.

 
Още по темата: Варна домакин на…
 

Коментари

Новини Варна