IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
15:56 | 20 август 2018
Обновен: 01:42 | 28 февруари 2024

Моуриньо е фаворит за първи уволнен мениджър във Висшата лига

Залозите за бъдещето на португалеца се приемат при коефициенти между 4.00 и 5.50

По материала работи: Деян Михайлов
Моуриньо е фаворит за първи уволнен мениджър във Висшата лига

Бъдещето на Жозе Моуриньо като мениджър на "Манчестър юнайтед" е под въпрос, твърдят медиите в Англия. Колебливото началото на сезона, подплатено с постоянните оплаквания на португалеца от футболистите и ръководството, го превърнаха във фаворит за първо уволнение във Висшата лига.


В неделя "червените дяволи" загубиха с 2:3 срещу "Брайтън". Те допуснаха три гола в рамките на първото полувреме едва за трети път от създаването на Висшата лига. В първия кръг рекордьорът по титли на Англия победи "Лестър" с 2:1, но отново разочарова с играта си.


Моуриньо вече е №1 в списъка на букмейкърите с фаворитите за първи уволнен мениджър. Залози, че "Манчестър юнайтед" ще направи първата треньорска рокада в английския елит, се приемат при коефициенти между 4.00 и 5.50.


Португалецът изпревари Клод Пюел от "Лестър". Шансовете французинът да първият уволнен мениджър са оценени с коефициенти между 5.00 и 7.50. Трети в списъка е наставникът на "Нюкасъл" Рафаел Бенитес (7.00 - 7.50).
Според бившия играч на "Юнайтед" Лий Шарп Моуриньо ще бъде уволнен преди Коледа.


"Ако продължава с тези сръдни и оплаквания, хората ще се обърнат срещу него и ще си кажат, че това отношение няма да ги върне на върха и е нужна промяна", коментира бившият полузащитник за "Скай спортс".


Мнозина специалисти видяха в настоящата ситуация т.нар. синдром на третия сезон при Моуриньо.


Въпреки изключителните си успехи като треньор португалецът никога не се е задържал на едно място повече от три поредни сезона. "55-годишният португалец вече се сблъсква с обезпокоителен старт на сезона. Той вече беше критикуван от Пол Погба, беше понижен от мениджър в треньор от (изпълнителния директор) Ед Уудуърд. Загубата в неделя беше манифестация на катастрофалната подготовка за новия сезон", написа Маркъс Фоули в коментара си за "Евроспорт".


Според него голямо отражение е дело напускането на дългогодишния асистент на Моуриньо Руи Фария. Двамата португалци работеха заедно в продължение на 17 години. След края на миналия сезон обаче Фария се раздели с "Юнайтед".

"Двамата бяха като доброто и лошото ченге. Сега лошото ченге не може да разчита на доброто ченге да бъде контрапункт на неговия конфликтен стил на ръководене", написа още Фоули.


След загубата от "Брайтън" Моуриньо обяви, че проблемите в клуба се дължат на "криза на увереността" при играчите. "Мисля, че всеки човек на всяка работа прави грешки. Когато това се случи, той не е щастлив, самочувствието му спада малко, увереността намалява. Ако ме питате дали в момента моите играчи са щастливи, не мисля, че са", заяви португалецът.


Наскоро френският вестник "Екип" обяви, че доскорошният треньор на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан е готов да наследи Моуриньо на "Олд трафорд".

dnevnik.bg

 

Коментари

Новини Варна