IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
19:13 | 21 август 2018
Обновен: 08:07 | 17 април 2024

Таекуондистите вече са в Минск за Световното първенство

По материала работи: Слав Велев
Таекуондистите вече са в Минск за Световното първенство

Националите по таекуон-до ITF пристигнаха в Беларус за Световното първенство за юноши и девойки, което ще се проведе от утре до неделя в Минск. След изтощителното 13-часово пътуване тимът мина задължителния кантар за определяне на категориите.

 

Утре е официалното откриване, а общо 11 български таекуиндисти ще се борят за медалите - 4 момичета и 7 момчета. Участие в Световното първенство ще вземат над 500 състезатели от 32 държави.

 

“Отборът е добре подготвен, идваме в Беларус след добра подготовка и хубав лагер. Настроението е добро и се надяваме да се представим подобаващо. Имаме добри състезатели и възможности да си тръгнем с медали”, заяви треньорът на тима Тодор Козладеров.

 

Националният ни отбор се представи повече от добре на предишното Световно първенство в италианския град Андрия преди две години. Тогава тимът ни бе съставен от 20 души и спечели 2 сребърни и 7 бронзови медала.

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна