IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
15:23 | 5 септември 2018
Обновен: 10:52 | 19 април 2024

Тенисистки от близо 20 страни идват във Варна за турнир по тенис

В надпреварата ще видим и най-добрите местни състезателки

По материала работи: Борис Проданов
Кристиан Димитров, Кристин Грозданов и Руслан Грозданов (от ляво на дясно).

В петък е записването за най-сериозния турнир за града ни – международният „Варна Оупън“ от календара на ITF и БФТ. Той стана факт благодарение на община Варна и клуб „Супер спорт“.

 

„Очакваме 2 – 3 пъти по-голям интерес от миналата година. 48 момичета е квалифацията, има още 40 чакащи. Тенисистките са от 18 страни, от САЩ, Венецуела, Сингапур. Първата поставена е норвежка, имало е запитване от тенисистки от Топ 100. Шанс ще получат варненките Беатрис Спасова и Симона Георгиева“, каза директорът на турнира Кристин Грозданов.

 

Наградният фонд е 15 000 долара – за сингъл и в двойковата надпревара. Срещите ще се проведат на кортовете на гранд хотел „Варна“.

 

Сред участничките ще бъде Петя Аршинкова, която стана шампионка на България само преди три дни. ще участва още Гергана Топалова, Диа Евтимова и всички останали наши елитни състезателки. Миналата година спечели румънка.

 

На пресконференцията присъстваха още директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров и главният организатор Руслан Грозданов.

 

В същото време в момента се провежда детски турнир, който е предхождащ голямата проява. Над 20 отбора от 20 града се събраха за надпреварата, добави Кристин Грозданов. Варненките загубиха полуфиналите си, но в силния пол домакините имат шансове за подиум.

„Не може да се провеждат чисто общински турнири. Редно е да има пари от частния бизнес. Всичко е на добра воля. Искам да благодаря за прекрасните условия, на общинските кортове не можем да проведем такъв турнир. Детската надпревара също се получи, това е много важно за тях. Инерцията покрай Григор Димитров е добре да се използва, но в дирекция „Спорт“ е дошъл само 1 човек, който иска да финансира турнир. Странно е, защото сме голям град“, коментира на свой ред Кристиан Димитров.

 

„Кортовете в града са крайно недостатъчни за сериозни турнири. Има нужда от модерна база, в която да провеждаме всяка година престижни прояви“, категоричен е Руслан Грозданов.

 

Международните срещи ще продължат седмица.

 

Красимир Николов

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна