Левски Лукойл подсили редиците си със сръбско крило
Миливое Мийович се присъединява към "сините" с договор до края на сезона
Публикувана: 12 Sep 2018 | 12:50

Седмица преди първото европейско изпитание, Левски Лукойл подсили редиците си с още едно ново попълнение. Това е сърбинът Миливое Мийович, който се присъединява към "сините" с договор до края на сезона, съобщи sportal.bg.

 

200-сантиметровото тежко крило е последното ново име, обявено от ръководството в лятната селекция на отбора. Мийович е роден 18 декември 1991 година в Белград. Кариерата му започва в школата на местния Раднички, след което преминава през друг сръбски тим - Металац Валево.

 

Мийович е играл в първенствата на Словения, Македония, Румъния и Словакия. Докато е част от македонския Гевгелия, той участва и в Балканската лига, където става борец щ2 на турнира със средно 8,4 овладени топки на мач.

 

През миналата година Мийович се състезава в румънския Муреш, а през януари осъществява трансфер в словашкия Левички Патриоти, където за 22 мача има по 11,4 точки и 6,2 борби.

 

В Левски, Мийович ще помага в подкошието на близнаците Калоян и Деян Иванови, както и на сънародника си Никола Маравич.

 

иливое Мийович е и четвъртото чуждестранно попълнение в състава на шампионите. При "сините" този сезон са американските гардове Патрик Рембърт и новодошлия Ръсел Робинсън, а Маравич се завърна в зала "Универсиада", след като изкара втората част от миналогодишния сезон в пловдивския Академик.

Коментари ( 0 )