IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:30 | 14 септември 2018
Обновен: 14:11 | 17 март 2024

Ден на траур в Павликени заради загиналите футболисти

След победен мач в село Козловец, отборът е трябвало да се прибере към Павликени

По материала работи: Пламен Янков
Ден на траур в Павликени заради загиналите футболисти

Днес е обявен ден на траур в Павликени. Четирима футболисти от местния отбор загинаха на място в жестока катастрофа край село Горна Студена, съобщи bTV.

 

На стадиона в Павликени момчетата са провели последната си тренировка във вторник.

 

След победен мач в село Козловец, отборът е трябвало да се прибере към Павликени. Част от него обаче решава да отпразнува победата и остават в селската кръчма. Малко след полунощ, четирима от тях решават все пак да тръгнат към Павликени. Зад волана сяда най-малкият – Ивелин на 19 години, който не е употребил алкохол. Той останал въздържател цялата вечер, точно с идеята, че ще вози съотборниците си. За нещастие обаче на 16 километър от село Козловец пропуска знак „Стоп” и излиза на главния път, в момент, в който минава ТИР. Колата е пометена, намерена е на 50 м от мястото на удара.

 

 Треньорът на отбора обясни, че е разбрал за инцидента на сутринта. 

 

„Георги Вълчев за последно носи капитанската лента. Димитър Кушев беше контузен, но дойде да гледа и той мача, последните думи които размених бяха с Генчо Стефанов, който ми каза – „Тренер, утре може ли да закъснея?”. Казах му че няма проблем, защото повечето момчета от отбора работят и се съобразявам с това”, разказва треньорът.

 

Иво кара разумно и бавно, сподели един от съотборниците му.

 

За футболните срещи пътуваме с автобуси, но сега разстоянието беше много малко и затова взеха личните си автомобили, обясни и президентът на клуба.  

 

Четете още Четиримата загинали в жестоката катастрофа край село Горна Студена са футболисти

Коментари

Новини Варна