IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
16:25 | 18 септември 2018
Обновен: 07:55 | 17 април 2024

Предстои седмото издание на турнира по баскетбол на колички

По материала работи: Слав Велев
 Предстои седмото издание на турнира по баскетбол на колички

В петък стартира 7-о издание на турнира по баскетбол на колички във Варна. Тази година в международната проява участват отбори от Турция и Румъния. Турците са от град Айдън, а румънците от Брашов. Всички мачове ще се проведат в легендарната зала „Христо Борисов“.

 

Страната ни ще бъде представена от „Черно море – Никея“ (Варна) и „Балкан“ (София). Турнирът започва с първи мач в петък от 10 ч. В 11,30 ч. е официалното откриване. Надпреварата завършва в събота в 18,30 ч. Покани са били отправени и към отбори от Солун (Гърция) и Босна и Херцеговина, но те са предпочели друг турнир, в Белград.

 

Мариян Маринов е председател на УС на „Черно море – Никея“, които са главни организатори на международния турнир.

 

„Особено трудно намерихме гости от чужбина. Датите на нашето състезание се оказа, че съвпадат с тези на турнири в съседни страни. Затова ги няма гърците, сърбите. Турците отново идват повече от година пауза, ние им бяхме гости. От отборите именно те са най-добри, независимо от факта, че  играят в ІІІ дивизия. Южните ни съседи имат 4 дивизии с 85 състава, докато ние само 5 в цялата страна. Със столичани се знаем, вече ни бият, но се надявам да ги надиграем у дома. Надявам се всички да сме задобрели. Търсим състезатели, трудно е, но пък идват деца, разчитаме да ги привлечем и задържим“, каза Мариян Маринов.

 

 

Коментари

Новини Варна