IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
20:03 | 19 септември 2018
Обновен: 11:59 | 25 април 2024

Вавринка отново напомни за най-добрата си форма

Бившият №3 се наложи над Карен Хачанов със 7-6(10) 7-6(1) в двубой, продължил два часа и десет минути

По материала работи: Пламен Янков
Вавринка отново напомни за най-добрата си форма

Стан Вавринка изигра един от най-добрите си мачове след завръщането си в Тура и успя да преодолее Карен Хачанов в сблъсък от осминафиналите в Санкт Петербург, съобщи sportal.bg. Бившият №3 се наложи над четвъртия поставен със 7-6(10) 7-6(1) в много стойностен двубой, продължил два часа и десет минути.

 

Швейцарецът навлезе много добре в срещата, докато съперникът му се нуждаеше от известно време. Хачанов Поведе с 30-0 в първото си подаване, но допусна две поредни непредизвикани грешки, които доведоха до обрат и му се наложи да спасява брейкбол още във втория гейм.

 

Справи се с тази ситуация, но при 1-2 изостана с 15-40 след неуспешен лоб и този път не успя да се измъкне. Успя да си издейства две поредни точки за рибрейк, но и при двете мерникът му отново не бе точен.

 

Стан поведе с 5-2 и бе само на гейм от сет аванс, но ролите в този момент се обърнаха. Карен намали драстично грешките, докато такива започнаха да се промъкват в играта на опонента му. Вавринка загуби две поредни свои подавания на 15, като голяма част от точките идваха именно от неговата ракета. Когато обаче получи право да сервира за спечелването на първата част, Хачанов също влезе в дупка и подари три точки на съперника си – стигна се до тайбрек.

Коментари

Новини Варна