IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
22:44 | 22 септември 2018
Обновен: 15:16 | 15 април 2024

САЩ разби волейболните ни мечти за топ 6 в света

Разчитаме на чудо в другите групи, за да продължим

По материала работи: Борис Проданов
САЩ разби волейболните ни мечти за топ 6 в света

САЩ победи България с 3:0 (25:20, 25:20, 25:18) в среща от втория етап на световното първенство по волейбол и така лиши страната ни от участие във финалната шестица в Торино. 

 

Американците доминираха през целия мач в "Арена Армеец" и на практика си гарантираха класиране напред.

 

Срещата започна точка за точка, но при 7:6 "янките" направиха успешна тройна блокада и поведоха с 8:6 при първото техническо прекъсване. Волейболистите на Джон Спероу не позволяваха на "лъвовете" да скъсят максимално дистанцията, а втората техническа пауза дойде при резултат 16:13 за тях.

До края на първия гейм българите не успяха да намерят отговор на атаките на гостите - 25:20 за САЩ. 
 

През втората част срещата не се промени особено, като българите продължиха да допускат неточности при посрещане и на сервис, докато американците бяха почти безгрешни в атака. Така на второто техническо прекъсване те водеха с 16:9. При 22:17 родните "лъвове" се активизираха и направиха няколко добри отигравания, но и те не бяха достатъчни за успеха в гейма - 25:20 и 2:0 за "янките".

Американците набързо поведоха с 2:0 в третата част, но този път "лъвовете" показаха зъби, обърнаха за 4:3, след което поведоха с 8:6 при първото техническо прекъсване.
 

В няколко ключови ситуации момчетата на Пламен Константинов допуснаха грешки и така второто техническо прекъсване в частта дойде при аванс от 16:13 за "янките". До края американците не изпуснаха инициативата и затвориха мача с 25:18.

 

В последния си мач утре "лъвовете" се изправят срещу Канада. Те разчитат на чудо в другите групи, за да продължат напред като един от най-добрите втори отбори в групите.

 

Само победа срещу Канада утре ще ни остави на второ място в групата и участие във финала при въртележки в различните групи.

 

В заключителната фаза място ще намерят победителите в четирите групи и вторите отбори с най-добри показатели. 

 

bTV

Коментари

Новини Варна