IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
12:02 | 24 септември 2018
Обновен: 02:58 | 7 април 2024

Гришо, Федерер и Джокович вдигнаха "Лейвър къп"

Димитров получи специално съобщения от гаджето си Никол Шерцингер

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гришо, Федерер и Джокович вдигнаха "Лейвър къп"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и Отбора на Европа спечелиха демонстративния турнир „Лейвър къп”, който тази година се проведе в Чикаго. Успехът на нашето момче проследиха на живо майка му и баща му, които след това празнуваха с него.

Третиият ден от турнира не започна никак добре за тима на хасковлията и съотборниците му. Роджър Федерер и Александър Зверев загубиха на двойки от Джон Иснър и Джак Сок след 6:4, 6:7(2), 9:11, с което тимът на Света дори поведе в резултата с 8:7. Както се знае в последния ден от турнира за успех се дават по 3 т., което прави надпреварата много оспорвана и непредвидима.

 

След провала на двойки обаче швейцарецът спечели, макар и трудно, мача си с Иснър с 6:7(5), 7:6(6), 10:7 и възстанови лидерството на европейците - 10:8.Решителна за успеха с 13:8 точки се оказа последната среща на сингъл между Александър Зверев и Кевин Андерсън. Германецът осъществи обрат, след като загуби оспорвания първи сет с 6:7 (3). Във втория сет той се наложи със 7:5, а в решителния тайбрек подпечата успеха си с 10:7 и така изведе Отбора на Европа до втора поредна титла след миналогодишната в Прага.

 

Зверев и организаторът на надпреварата Роджър Федерер вдигат титлата за втори път, докато за Григор Димитров и останалите участници в тима на Европа - Новак Джокович, Давид Гофен и Кайл Едмънд отличието е първо.Срещу тях на корта в Чикаго в трите дни на надпреварата застанаха Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кирьос и Франсис Тиафо. Догодина турнирът ще се проведе в Женева. Успехът развълнува дори приятелката на Григор Димитров Никол Шерцингер, която му отправи мило поздравление в Туитър.

 

gol.bg

 

Четете още: Изгониха национал на Морето срещу Славия

Коментари

Новини Варна