IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
11:20 | 25 септември 2018
Обновен: 07:53 | 17 април 2024

Предстои лекоатлетическа обиколка в к. к. Св. Св. Константин и Елена

Курортът отбелязва своята 110-годишнина, за финалистите ще има подаръци и изненади

По материала работи: Борис Проданов
Предстои лекоатлетическа обиколка в к. к. Св. Св. Константин и Елена

По случай честването на 110 г. от създаването на курортен комплекс Св. Св. Константин и Елена, община Варна, съвместно с най-стария черноморски курорт, организира лекоатлетическа обиколка. Събитието ще се проведе на 29 септември (събота) от 12 ч. Началната точка на обиколката е Френското училище, срещу Административна сграда. Събитието е предназначено за малки и големи, съобщиха от дирекция "Спорт" в общината.

 

Категориите са разпределени по следния начин:

Деца момчета и момичета - до 12 г.

Юноши и девойки - до 18 г.

Мъже и жени - над 18 г.

 

Развитието на спорта в България е изключително важен за българското поколение. Той учи децата на дисциплина и уважение. Основната мисия на маратона е да изгради спортна култура и да подобри здравословния начин на живот всеки гражданин.

 

Спортът е начин на мислене, свързан с личната отговорност всеки един от нас да приеме грижата за здравето си като най-важната част от живота. Събитието е отворено за всички, които искат да покажат своите умения, да участват в обиколката сред чист въздух и зеленина, защото движението е здраве. За финалистите ще има подаръци и изненади, осигурени от община Варна и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

 

Хармония в природата - това е курортът Св. Св. Константин и Елена, съчетал уникалните дадености на море, парк и минерални извори. Вековният парк с широколистна растителност, в комбинация с трикилометровата плажна ивица, влажността на въздуха, йодните изпарения и лечебната минерална вода дават идеални условия за организирането на лекоатлетическа обиколка, по време на която всички участници могат да усетят природните дадености на комплекса. В курорта Св. Св. Константин и Елена човек става приятел на природата и постига баланс с енергията си, допълват организаторите.

 

Още по темата: Фотоизложба, юбилейна книга и среща с доайени представят 110-годишнината на курорта "Св. Св. Константин и Елена" в Прага

 

Коментари

Новини Варна