IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
15:40 | 14 октомври 2018
Обновен: 14:13 | 16 март 2024

Кръвта вода не става: Синът на Шумахер с титла от Формула 3

Мик може да стане един от най-големите в спорта

По материала работи: Слав Велев
Кръвта вода не става: Синът на Шумахер с титла от Формула 3

Синът на легендата Михаел Шумахер – Мик върви по стъпките на баща си и според Мерцедес може да стане един от най-големите в спорта, след като спечели титлата във Формула 3, съобщи Gol.bg.След 5 поредни победи 19-годишният пилот имаше аванс от 49 точки преди последния кръг на пистата „Хокенхайм“. Той отпадна в първото състезание след катастрофа в първата обиколка, но във втората надпревара си гарантира титлата, след като завърши втори.През миналия сезон той завърши едва 12-и в крайното класиране, но сега не остави шансове на конкуренцията, за да стигне до върха, като се очаква догодина да кара във Формула 2.

 

"Трудно ми е да опиша с думи какво чувствам. Наистина съм благодарен, че мога да преживея този момент, тази мечта. Хората, които са зад мен ми помогнаха да се фокусирам върху състезанията и съм невероятно благодарен за подкрепата, която получих“ заяви Шумахер, който бе похвален и от боса на Мерцедес Тото Волф."Вниманието бе насочено върху него още от самото начало и той бе под голямо напрежение. Не е лесно да се справиш в такава ситуация, но той го направи по отличен начин. С представянето си във втората половина от сезона той показа, че има всичко необходимо, за да се превърне в един от най-великите в спорта“ каза той.

 

Четете още: Мертенс обяви, че не е впечатлен от Юве

Коментари

Новини Варна