IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
08:37 | 15 октомври 2018
Обновен: 07:46 | 17 април 2024

Португалия спокойно спечели с 3:1 в Глазгоу

Иберийците записаха 6-и пореден двубой без загуба от Шотландия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Португалия спокойно спечели с 3:1 в Глазгоу

Португалия спечели без проблеми гостуването си на Шотландия в контролен двубой, игран на „Хемпдън Парк” в Глазгоу. Класата на иберийците си каза думата особено през второто полувреме и те записаха 6-и пореден двубой без поражение от шотландците, от които не са губили от 1980-а година. И в двата състава имаше по няколко промени от мачовете им в Лигата на нациите, като за домакините те бяха 6, докато за гостите цели 10, като единствен Рубен Диас игра и срещу Полша. Шотландците започнаха ентусиазирано, но без да стигат до опасни ситуации пред вратата на съперника. Все пак в 14-ата минута след статично положение Оливейра отклони топката към собствената си врата и накара Бето да правя спасяване. След това Армстронг стреля неточно.

 

Иберийците стигнаха до чиста ситуация в 27-ата минута. Тогава Хендри не успя да изчисти добре и топката попадна у Брума около точката за дузпа. Той овладя и стреля опасно, но покрай целта, след като определено трябваше да се справи по-добре. Нейсмит не затрудни Бето при опита си с глава, преди в 37-ата минута Форест да преодолее Родригес и да центрира добре, но Нейсмит прати топката покрай вратата. Брума също не намери целта за гостите, след което Едер накара Гордън да прави спасяване.

 

В 43-ата минута обаче, дебютантът Елдер Коща се разписа в първия си мач. Гостите атакуваха отляво, където Брума изведе Родригес. Последният центрира ниско, а Коща успя да изпревари Робъртсън и да засече във вратата от около 7-8 метра. При 0:1 дойде и почивката. След нея португалците заиграха още по-добре, като установиха контрол върху събитията на терена. Добрите ситуации не бяха много, но все пак в 74-ата минута Едер засече с глава центриране на Санчес, за да отбележи за 2:0 и на практика да реши всичко. В 84-ата минута Брума реализира и трети гол, след като се справи с Шини и прати топката в далечния ъгъл. В добавеното време Нейсмит отстрами домакините с почетен гол, след като Маккей-Стивън го изведе с пета и той преодоля спокойно вратаря Бето, оформяйки крайния резултат.

 

gol.bg

Четете още: Варненци взеха 3 титли в "Купа Ояма"

Коментари

Новини Варна