IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
14:21 | 17 октомври 2018
Обновен: 03:20 | 28 март 2024

UFC боец изгоря за 2 години заради кокаин

Проведено е разследване по случая

По материала работи: Пламен Янков
UFC боец изгоря за 2 години заради кокаин

Още един UFC боец изгърмя с наказание от USADA. Според тях, Брад Скот е получил двугодишно наказание след като през май се е провалил на допинг теста покрай UFC в Ливърпул.

 

"От USADA обявиха, че Брад Скот от Обединеното кралство е бил хванат със забранено вещество в кръвта и е приел двугодишно наказание за своето нарушение на правилата.

 

29-годишният Скот бил хванат с вещество, съдържащо се в кокаина, след като дал урина на 27-ми май, покрай Fight Night 130 в Ливърпул. Кокаинът се счита за стимулант и е забранен от правилата на UFC.

 

От USADA са провели разследване по случая и са установили, че Брад Скот няма валидно оправдание за случилото се. Това е първото му наказание и двугодишната му почивка започва от 3-ти юли 2018."

 

Британецът претърпя загуба със съдийско решение от Карло Педерсоли-младши в Ливърпул. Това беше втората му загуба, след като претърпя ТКО от Джак Хермансън през август 2017.

 

29-годишният боец (11-6 ММА) е с резултат 3-5 в UFC, като има победи срещу Майкъл Куйпер, Дилан Андрюс и Скот Ашкам.

 

Все още се очаква неговото становище по въпроса, пише mma.bg, цитирана от sportal.bg.

Коментари

Новини Варна