IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
21:27 | 20 октомври 2018
Обновен: 02:07 | 28 февруари 2024

Черно море загуби срещу Ботев с гол от засада

По материала работи: Слав Велев
Черно море загуби срещу Ботев с гол от засада

Отборът на Черно море записа загуба с 1:2 при гостуването си на Ботев Пловдив в мач от 12-ия кръг на Първа професионална лига. Единствения гол за “моряците” реализира Мартин Минчев през втората част, когато домакините водеха с 2:0. Второто попадение за “канарчетата” отбеляза Стивън Петков, който бе в явна засада, подмината от реферите в тази среща.

 

След гола на Минчев до края на срещата се игра чисто не повече от пет минути, като през цялото време домакините лежаха и бавиха играта.

 

Черно море стартира добре двубоя и още в 6-ата минута “моряците” създадоха ситуация за гол. Радослав Василев се озова очи в очи със стража на домакините след блестящ пас от Благой Макенджиев, но Кайзер успя да избие неговия удар в корнер.

 

В 22-рата минута Ботев Пловдив поведе в резултата. Неделев пробва пас към Стивън Петков в наказателното поле, Мирослав Енчев не успя да изчисти топката, която попадна във Вутов и той реализира отблизо.

 

В 29-ата минута Стивън Петков стреля силно по земя от дистанция, но топката се отби от десния страничен стълб.

 

В 36-ата минута Ради Василев получи отличен пас от Мартин Костадинов, нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но стражът отрази неговия шут в корнер.

 

В 42-рата минута Вутов центрира към Перейра, който стреля с глава, но право в ръцете на Макенджиев.

 

Една смяна направи Илиан Илиев след почивката. Терена напусна Патрик Андраре, а неговото място зае Аристот Н`Донгала.

 

В 49-ата минута Филип Филипов пробва центриране в наказателното поле, което затрудни  Макенджиев, но той все пак успя да се справи със ситуацията и да изчисти в корнер.

 

В 51-вата минути Вутов пусна пас с пета към Стивън Петков, който стреля от няколко метра, но Мартин Костадинов се хвърли на шпагат и спря топката пред голлинията. Минута по-късно Перейра стреля с глава след центриране от корнер, топката рикошира от крака на Кристиан Димитров и попадна в Стивън Петков, който реализира отблизо за 2:0. Футболистът, автор на попадението, бе в явна засада и определено отборът на Черно море беше ощетен, тъй като голът беше зачетен несправедливо.

 

В 72-рата минута Кононго нахлу в наказателното поле след пас на Н`Донгала и намери Мартин Минчев, който се освободи от бранител и прати топката в мрежата със силен удар отблизо за 1:2.

 

Минути преди последния съдийски сигнал Ндонгала засече центриране на Петър Витанов от фаул, но ударът му с глава мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

 

Съставът на Черно море:

 

88. Благой Макенджиев, 17. Мaртин Костадинов, 33. Мирослав Енчев, 23. Илиас Хасани, 41. Юго Кононго, 90. Мартин Минчев, 71. Васил Панайотов, 21. Георги Илиев (66 – Петър Витанов), 7. Патрик Андраде(45 – Аристот Н`Донгала) , 9. Мехди Фенуш (80– Жоржиньо), 10. Радослав Василев

 

Източник: Пресслужба на ПФК "Черно море"

Коментари

Новини Варна