15 училища се включиха в първия кръг на спортния празник „Бързи и сръчни“
Публикувана: 9 Nov 2018 | 15:37

 

Петнадесет училища от град Варна, с повече от 180 деца на възраст между 9-10 години, взеха участие в спортния празник „Бързи и сръчни“. Състезанието се проведе в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия. Инициативата на Дирекция „Спорт“ към Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

 

Отборите на училищата включваха по 5 момчета и 5 момичета от IV клас. След пробягване на трасето - спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена се оказаха отборите на ЧОУ „Малкият Принц“, ОУ „Васил Априлов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Найден Геров“.

 

Победители в спортния празник „Бързи и сръчни“ за IV-ти клас са СУ „Найден Геров“. Сребърните медали грабнаха учениците ОУ „Васил Априлов“, а бронзовите - от СУ „Димчо Дебелянов“. Победителите получиха купи, медали и грамоти, осигурени от Общината Варна. Проведена бе и томбола, като най-големият късметлия се оказа Йоан от СУ „Неофит Бозвели“, който спечели велосипед.

 

Следващото издание „Бързи и сръчни“ ще се проведе на 20-ти ноември за учениците от III клас.

 

 

 

 

Коментари ( 0 )