IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
21:13 | 11 ноември 2018
Обновен: 12:54 | 25 април 2024

Срам за Барса при завръщането на Меси

Бетис игра силно и спечели напълно заслужено с 4:3

По материала работи: Юлиян Атанасов
Срам за Барса при завръщането на Меси

Шампионът и лидер в Ла Лига Барселона изживя голям срам, губейки изненадващо с 3:4 у дома от Бетис в двубой от 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Домакините изиграха изключително слабо първо полувреме на своя стадион "Ноу Камп", като дори завърналият се след лечение на контузия в лакътя Лео Меси не успяваше да сътвори нищо креативно в предни позиции.За сметка на това каталунците се пропукваха постоянно в дефанзивен план и головете на Фирпо и Хоакин са най-малкото, с което успяха да се измъкнат пред погледите на шокираните си фенове.

 

В 68-ата минута Меси върна своите в мача с гол от дузпа, но голяма изцепка на тер Стеген малко след това доведе до трети гол за Бетис.Артуро Видал вкара на празна врата в 79-ата минута, но интригата се изпари малко след това, когато червеният картон на Ракитич беше последван от попадение на Каналес за андалусийци. Меси вкара за 3:4 в добавеното време, но домакините нямаха време за нещо повече.Барселона остава на върха с 24 точки, но вече води само с една точка на преследвачите и дори може да бъде изравнен от градския съперник Еспаньол. Бетис е 12-и с 16 пункта.Гостите започнаха изненадващо силно, ако не броим как още в самото начало Малкъм опита да намери Меси на близката греда, но комбинацията между двамата не се получи.

 

След този епизод андалусийци се втурнаха в атака и можеха да изненадат своя противник след хубава акция, започната от Ло Селсо. Хоакин се озова на стрелкова позиция, но тер Стеген го затвори и топката прелетя високо.Безидейната игра на Барселона "даде резултат" и в средата на първата част лидерът в таблицата се оказа догонващ. Уилям Карвальо намери Жуниор Фирпо, който се справи с Роберто и матира тер Стеген с удар в близкия ъгъл.Малко след това Барселона все пак показа живец. Лео Меси центрира от фаул и защитникът Клеман Ленгле стреля ефектно от воле, но Лопес спаси. Бетис отвърна с хубава атака, завършена от Морон покрай гредата.

 

Десетина минути преди паузата обаче каталунците бяха наказани за втори път. Юношата на Барса Кристиан Тейо пусна в наказателното поле за Хоакин и асът на гостите реализира с шут от движение.Бетис сензационно можеше да ликвидира интригата малко след това, когато защитата на Барса се пропука като ученическа формация. Морон се нагърби с ролята да завършва, но нервите му не издържаха и той изобщо не успя да уцели вратата. При единствената ситуация за домакините в края на първата част Суарес би високо.Пет минути след почивката Луис Суарес и Меси комбинираха, но Лео спечели само корнер, от който не произлезе нищо опасно заради неточното изпълнение на Бускетс.

 

Постепенно Барса засили темпото и създаде две много добри положения, но първо Сержи Роберто и Видал не успяха да изненадат Лопес, а след това шутът на Суарес след паса на Меси навести мрежата от външната й страна. Бетис не се отказваше и Тейо беше близо до попадение, но топката мина встрани. Секунди по-късно се стигна до дузпа за домакините с участието на Тейо, който дръпна Алба в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Лео Меси пое отговорността и не сбърка - 1:2!

 

Падението в този мач за Барса обаче продължаваше, защото Бетис отвърна на удара, при това отново с участието на Тейо. Той пусна за Ло Селсо, който отправи сравнително безобиден удар, но Марк-Андре тер Стеген направи невероятен гаф и позволи на топката да влезе във вратата му. Екшънът на стадион "Ноу Камп" продължаваше и в 79-ата минута Барса отново се доближи на гол от противника. Меси разсече защитата на съперника с вълшебен пас за Мунир, който не се полакоми и пусна за свободния Видал, вкарал на празна врата.Надеждите на Барса започнаха да се изпаряват малко след това, когато Иван Ракитич получи втори жълт картон и беше изгонен. Бетис се възползва от численото си предимство и в 83-ата минута вкара четвърти гол чрез Серхио Каналес, получил подаване от Фирпо.

 

В заключителната част на мача се стигна и до ситуация, която спокойно олицетворява представянето на Барса днес - Пике и Видал не успяха да се разберат, вместо да се стигне до трети гол във вратата на гостите.Такъв все пак падна в 92-ата минута, когато Видал намери Лионел Меси и той се разписа още веднъж. Бетис имаше претенции за засада, но след намесата на системата VAR попадението беше признато. Барса обаче нямаше повече време за частичен обрат и остана с празни ръце от този двубой.

 

 

 

Барселона - Бетис 3:4

0:1 Жуниор Фирпо - 20'

0:2 Хоакин - 34'

1:2 Лионел Меси - 68', дузпа

1:3 Ло Селсо - 71'

2:3 Артуро Видал - 79'

2:4 Серхио Каналес - 83'

3:4 Лионел Меси - 92'

 

Червен картон (втори жълт): Ракитич (Барселона) - 82'

 

Барселона: Тер Стеген, Ленгле, Пике, Алба, Роберто, Бускетс (Аленя - 69'), Ракитич, Артур (Видал - 46'), Малкъм (Мунир - 57'), Меси, Луис Суарес

 

Бетис: Лопес, Бартра, Манди, Сидней, Ло Селсо (Инуй - 87'), Гуардадо, Карвальо, Фирпо, Тейо, Хоакин (Каналес - 62'), Морон (Леон - 76')

 

gol.bg

 

Четете още: Неймар: Писна ми от идиоти!

 

Коментари

Новини Варна