IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
20:39 | 12 ноември 2018
Обновен: 06:38 | 21 април 2024

Зверев надви Чилич в "битката на грешките"

Германецът спечели след два тайбрека

По материала работи: Деян Михайлов
Зверев надви Чилич в "битката на грешките"

Германецът Александър Зверев започна с победа участието си на финалния турнир на АТР в Лондон. В среща от първия кръг на група "Густаво Куертен" Зверев се наложи със 7:6(5), 7:6(1) над хърватина Марин Чилич, като двубоят продължи 2 часа и 9 минути и бе изпълнен с грешки от ракетите и на двамата.

Двубоят започна трудно за поставения под номер 3 в основната схема германец, който допусна ранен пробив. При 5:4 Чилич сервираше за спечелване на сета, но допусна да бъде пробит и така сетът се насочи към тайбрек.

В него Зверев поведе с 6:3 точки, пропусна два сетбола на свой сервис, но при третия успя да затвори първата част. По сходен начин се разви и вторият сет. Чилич първи стигна до пробив за 4:3, но още в следващия сервис гейм загуби подаването си. Това доведе до изиграването на нов тайбрек, но в него Зверев бе крайно убедителен и направи шест поредни точки, с които го спечели със 7:1.

Sportal.bg

Коментари

Новини Варна