IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:16 | 18 ноември 2018
Обновен: 02:17 | 28 февруари 2024

Джокович отнесе Андерсън

Сърбинът е на победа от още едно голямо отличие

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: tennis.bg

Световният №1 Новак Джокович записа категорична победа над Кевин Андерсън на полуфиналите в Лондон. Сърбинът се наложи с 6:2, 6:2 над съперника си и ще играе за титлата от финалния турнир на ATP. В последния мач от надпревата негов съперник ще Александър Зверев.

Тази година сърбинът спечели“Уимбълдън” и US Open, единственият липсващ му “Мастърс” в Синсинати, добави и този от Шанхай, върна се начело на световната ранглиста, а сега стигна и битката за титлата в Лондон.


 
Джокович мина сравнително безпроблемно през Кевин Андерсън и дори успя да го направи с минимален разход на усилия, тъй като противникът направи куп грешки. Джокера е спечелил 24 от последните си 26 мача на Финалите на АТР, като пораженията му датират от 2015-а от Роджър Федерер и 2016-а от Анди Мъри.


 
На полуфиналите пък сърбинът има вече седем успеха и само една загуба - от Федерер през 2010-а. Той определено е не само фаворит в Лондон, но и играчът в най-добра форма, като в последните си 24 мача допусна поражение единствено от Карен Хачанов на финала в Париж.


 
Финалът със Зверев е днес от 20:00 часа. По-рано вчера германецът елиминира носителя на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер в здрава битка - 7:5, 7:6(5).

Gol.bg 
 

Коментари

Новини Варна