IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
20:10 | 18 ноември 2018
Обновен: 07:34 | 17 април 2024

Хебър подчини Нефтохимик

Тимът от Пазарджик продължава без загуба

По материала работи: Деян Михайлов
Хебър подчини Нефтохимик

Тимът на Хебър (Пазарджик) записа пети пореден успех в Суперлигата, след като се наложи над шампиона Нефтохимик с 3:0 (25:15, 30:28, 25:22) в двубой от пети кръг, изигран в зала "Васил Левски".

Така момчетата на Атанас Петров остават на лидерската позиция с 15 точки (5 победи), а бургаският тим е четвърти с 9 точки (3 успеха, 2 поражения). 

Двубоят започна силно за пазарджишкия тим, който диктува положението от самото начало. Александър Симеонов замени Савелий Поздняков. Преднината в полза на домакините остана стабилна. Дмитрий Яковлев напусна терена и на негово място влезе Петър Христов.  Гостите намалиха част от разликата, но в крайна сметка не усяха да направят нещо повече. 5 аса, 4 блока, пазарджиклии бяха по-добри и на посрещане и контраатака. 

 

В началото на втората част бургазлии поведоха с добра преднина, но серия на Александар Ляфтов изравни резултата. Битката на терена продължи, двата отбора сътвориха истински спектакъл, но в крайна сметка шампионите отново излязоха напред. Волейболистите на Атанас Петров се мобилизираха и скъсиха дистанцията, но Нефтохимик отново дръпна. Пазарджишкият тим не се отказа и се доближи отново на точка, след което резултатът бе изравнен на няколко пъти. В крайна сметка Хебър показа воля и дух и извоюва успеха, увеличавайки аванса си на 2:0 гейма. 

 

Третият гейм тръгна много добре за "тигрите", след което шампионите опитаха да ги догонят. Това не се случи, а опонентите им увеличиха още повече преднината. В следващите минути бургазлии имаха проблясъци и се доближиха на точка до съперника. Хебър обаче набра инерция и записа чист успех и нови три точки. 

 

В следващия кръг Хебър гостува на Марек, а Нефтохимик приема Черно море. Срещите са на 23 и 24 ноември (петък и събота). 

Bgvolleyball.com

Коментари

Новини Варна