IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:04 | 11 декември 2018
Обновен: 07:27 | 17 април 2024

Божидар Златанов спечели 7 отличия от турнир в Нови Сад

Варненският гимнастик надделя убедително в многобоя

По материала работи: Деян Михайлов
Божидар Златанов спечели 7 отличия от турнир в Нови Сад

Поредно силно участие в международен турнир през тази година записа 14-годишният варненският гимнастик Божидар Златанов. Състезателят на „Интеркомгруп Черноморски юнак“ беше най-добър в многобоя на турнира в Нови Сад в своята възрастова група, съобщи за медийна група „Черно море“ неговият личен треньор Сергей Стоянов. Божидар спечели също така златни медали на земя, кон с гривни, халки, прескок и успоредка и остана втори на висилка. 

2018-а е най-силната за Божидар до момента, след като през пролетта се завърна с пет медала от международен турнир за юноши и младежи в Берлин, а след това на домашната купа България във Варна той завоюва 5 златни и два сребърни медала. Божидар беше безкомпромисен и на държавното първенство в София, където заслужи 6 златни и 1 сребърен медал. Варненският гимнастик беше част и от състава на националния отбор за европейското първенство в Глазгоу. 


Общо 11 медала заслужиха състезателите на „Интеркомгруп Черноморски юнак” от турнира в Нови Сад. Димитър Колев спечели злато на земя, Радослав Вълков се нареди втори на прескок. Живко Стоянов се класира  4ти в многобоя, както и  2-ри на земя, 4-ти на кон и 5-ти на висилка. Елеонора Колева беше единствена при момичетата, която заслужи отличие. Тя спечели бронз на земя.  Около 290 състезатели от 20 държави премериха сили на турнира в Нови сад, а българските представители бяха общо 18. Те заслужиха общо около 45 медала, а най-добре представилият се гимнастик в състава беше Божидар Златанов. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна