IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
08:38 | 20 януари 2019
Обновен: 17:57 | 2 март 2024

Григор Димитров отпадна след епична загуба от Тиафо

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Getty images

Американецът Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра. Това информира Gol.bg


Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.


Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.


Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача. 


Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир. 


Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.


Четете още: Кобрата срещу финландския гигант Роберт Хелениус


 

Коментари

Новини Варна