IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:32 | 20 януари 2019
Обновен: 07:12 | 17 април 2024

Ман Сити мина 100 гола за сезона след 3:0 над Хъдърсфийлд

Гражданите спечелиха без особени проблеми и останаха на 4 точки от Ливърпул

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ман Сити мина 100 гола за сезона след 3:0 над Хъдърсфийлд

Манчестър Сити мина границата от 100 гола за сезона, след като очаквано спечели с 3:0 гостуването си на последния Хъдърсфийлд, за да остане на 4 точки от лидера Ливърпул. Гражданите не бяха особено убедителни през първото полувреме, когато все пак вкараха един гол, но след нея набързо решиха нещата с още две попадения, а много силно се представи Лерой Сане. Хората на Пеп Гуардиола контролираха двубоя, но може би имаше и известно подценяване, което все пак не се оказа фатално и те вече имат 56 точки, с 8 повече от третия Тотнъм.

 

Още в началото гостите натиснаха и в 3-ата минута Агуеро и Стърлинг взаимодействаха, но аржентинецът не успя да стреля чисто. Домакините опитваха да бъдат добре организирани и да играят на контраатака, като в 8-ата минута Мбенза стреля с глава, но много неточно. Малко по-късно гостите поискаха дузпа за събаряне на Стърлинг от Конголо. Изглеждаше, че наказателен удар наистина трябваше да има, тъй като защитникът действаше доста нескопосано, но реферът Андре Маринър не отсъди такъв и това бе огромен късмет за Хъдърсфийлд. Все пак логичното се случи в 18-ата минута, когато Данило се включи напред стреля от границата на наказателното поле, а след рикошет в Шиндлер топката спря в мрежата. Това бе гол №100 за тима от началото на сезона във всички турнири.

 

Последва сериозен пропуск и от Фернандиньо след корнер. Голът успокои гостите, докато Териерите опитаха да реагират и в 28-ата минута Конголо стреля от полуволе, но Едерсон се справи без проблеми. Като цяло обаче, Териерите трудно минаваха центъра. Гюндоган стреля неточно при поредната атака на Сити, като в крайна сметка паузата дойде при минимален аванс за Гражданите, които не бяха достатъчно остри в нападение. След паузата обаче това се промени и головете започнаха да идват. В 54-ата минута Стърлинт удвои след плонж с глава и пас на Сане, който обаче сякаш бе в тънка засада при получаването на топката. Само 2 минути по-късно германецът също се разписа, след като Агуеро отклони топката към него и това окончателно уби интригата.

 

В следващите минути темпото малко поспадна, което даде възможност на домакините да направят няколко опасни атаки. Конголо стреля неточно с глава, а Муние стреля покрай далечния ъгъл. В 82-ата минута отново Муние имаше възможност, но останал на добра позиция, прати топката в ръцете на Едерсон. Сити отговори с положение пред Бернардо Силва, който обаче би в ръцете на Льосл. В крайна сметка нови голове не паднаха, въпреки че в самия края Муние пропусна от чиста позиция, когато стреля неточно. Така Манчестър Сити постигна очаквана победа, а Хъдърсфийлд изглежда все по-обречен с равен и 9 загуби в последните си 10 мача.

 

Хъдърсфийлд – Манчестър Сити 0:3

 

0:1 Данило 18

0:2 Стърлинг 54

0:3 Сане 56

 

Хъдърсфийлд: Льосл, Смит, Шиндлер, Конголо, Льове, Качунга, Пънчън, Хог, Бакуна (63 Причард), Мбенза, Диакаби (58 Муние)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт, Данило, Фернандиньо (58 Д. Силва), Гюндоган (79 Делф), Стърлинг, Сане (71 Б. Силва), Агуеро

 

gol.bg

Четете още: Атлетико (Мадрид) привлича Мората през идната седмица

 

 

 

Коментари

Новини Варна