IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
13:55 | 20 януари 2019
Обновен: 07:12 | 17 април 2024

Надал прегази Бердих и вече е на 1/4-финал на Australian Open

Матадора не даде шансове на чешкия тенисист

По материала работи: Юлиян Атанасов
Надал прегази Бердих и вече е на 1/4-финал на Australian Open

Рафаел Надал си осигури участие на 1/4-финалите на Australian Open след победа с 6:0, 6:1, 7:6(5) над Томаш Бердих.33-годишният чех опита да се съпротивлява само в първия гейм на мача, когато едва не проби Надал, но след това претърпя тотално поражение с 0:6 за по-малко от половин час.

 

Вторият сет също тръгна лошо за Бердих и той губеше с 0:3 преди да вземе сервис гейма си, но след това Надал отново наложи темпото в мача и сложи край на сета след 6:1 за 34 минути.Третият сет обаче съвсем не беше толкова лек за световния номер 2. Надал на два пъти пропускаше по два брейк пойнта и възможности за пробив, а при 6:5 в полза на Бердих можеше и да загуби сета. В тайбрека испанецът везе своето със 7:4, макар играта да бе прекъсната заради протест на чеха от забавени сервиси на Надал.На 1/4-финал испанецът очаква Франсис Тиафо, който отстрани Григор Димитров с 3-1 по-рано тази сутрин.

 

gol.bg

Четете още: Емери: Всичко на терена ни се получи, трябва да показваме такава игра във всеки мач

 

Коментари

Новини Варна