IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
17:36 | 11 февруари 2019
Обновен: 21:07 | 24 март 2024

Националите поканени на турнир в Санкт Петербург

Тимът ни по плажен футбол ще спори с 10-те най-силни отбори в Европа

По материала работи: Деян Михайлов
Националите поканени на турнир в Санкт Петербург

Националният отбор на България по плажен футбол получи покана за най-силния предсезонен турнир на закрито. Надпреварата, която по традиция дава старт на сезона е в началото на април в Санкт Петербург. Освен домакините от Русия, участие в турнира са потвърдили настоящият шампион на Европа Италия и тимът на Беларус. Организаторите по традиция канят и някои от най-класните клубни отбори да се включат в надпреварата. Участие са заявили европейският вицешампион Кристал, който е и шампион на Русия, както и вторият в страната Делта. 

Общо 12 са отборите, които ще премерят сили в турнира. Българският национален отбор заслужи поканата със силното си представяне на европейска сцена през миналата година. Лъвовете, водени от Симеон Христов, спечелиха кръг от ЕВРО лигата и финишираха трети на финалите в Дивизия Б на турнира. България записа пет победи от общо седемте си мача в Европа, като надигра тимове като Англия и Чехия. Плажните лъвове заеха 15-ото място в крайното класиране на Стария континент за сезона, което е и най-силното представяне на футболен национален тим на страната ни за годината.

Коментари

Новини Варна