IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
11:24 | 17 февруари 2019
Обновен: 07:02 | 17 април 2024

Джо Харис победи Стеф Къри по стрелба отдалеч

Състезателят от Бруклин спечели титлата в надпреварата по тройки

По материала работи: Пламен Янков
Джо Харис победи Стеф Къри по стрелба отдалеч

Крилото на Бруклен Нетс Джо Харис неочаквано спечели конкурса по стрелба от тройката по време на Звездния уикенд в НБА, при това след като на финала се наложи над Стеф Къри. Това съобщи Gol.bg
 

Бялото момче, което има 50% успеваемост през сезона отдалеч, шокира феновете в Шарлът, където семейство Къри е израстнало, като завърши с 26 точки във финала, срещу 24 за Стеф. 
 

„Това разбира се е невероятно. Стеф е най-добрият стрелец на всички времена. Това, че съм вкарал повече от него за една минута не е показателно, но все пак да спечеля още при първото си участие е нещо нереално“ заяви Харис. 
 

Той влезе трети във финала с 25 точки в първия кръг. Бъди Хийлд от Сакраменто завърши с 26, а Къри бе с 27. Отпадналите бяха Дани Грийн и Девин Букър с по 23, Дирк Новицки и Деймиън Лилард с по 17, Сет Къри 16, Кемба Уокър 15 и Крис Мидълтън 11. 
 

Харис стреля първи във финалния рунд и това определено му помогна, след като наниза 26 точки. Вторият Хийлд направи само 19, а след това Къри започна силно, като вкара 9 от първите 10 стрелби. В следващите 10 обаче той реализира 6 пъти, а при последните 5 пропусна топка за 2 точки и това означаваше, че няма да спечели нова титла, както през 2015-а. 
 

Поне спечели баса с брат си Сет, според който загубилият ще трябва да плаща билетите за мачовете на всички роднини до края на кариерите на двамата. „Честно казано не съм мислел за това. Просто се наслаждавах на атмосферата и на това, че семейството ми е тук. Беше наистина страхотно“ заяви Стеф.
 

Четете още: Ман Сити се поизмъчи, но пречупи храбрия Нюпорт с 4:1
 

Коментари

Новини Варна