IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:18 | 19 февруари 2019
Обновен: 23:31 | 18 април 2024

„Черно море“ изпусна да си тръгне с точки от „Овча купел“

Юношата Петър Вуцов с официален дебют за „моряците“

По материала работи: Деян Михайлов
„Черно море“ изпусна да си тръгне с точки от „Овча купел“

„Черно море“ загуби гостуването си „Славия“ в мач от 22-рия кръг на Първа професионална лига. “Моряците” завършиха 2:3 при гостуването си в Овча купел. Официален дебют за варнeнци направи младият талант от школата Петър Вуцов.

 

„Черно море“ не започна срещата по най-добрия начин и допусна гол в 9-ата минута. Ашковски бе изведен в наказателното поле с двойно подаване и стреля към долния десен ъгъл, Китанов спаси, но притичалият Чунчунков успя да чукне топката отблизо във вратата. Веднага след попадението “моряците” взеха инициативата и в 13-ата минута Жоржиньо стреля опасно към вратата на домакините, но стражът успя да улови. В 33-ата минута “моряците” успяха да изравнят. Ндонгала бе изведен на аутлинията от Илиев и центрира към далечната греда, където Цветомир Панов засече топката в мрежата с удар от въздуха. В 40-ата минута Мирослав Eнчев стреля с глава след плонж, но вратарят на Славия Георгиев спаси. 

 

В 44-ата минута „Черно море“ стигна до пълен обрат. Онуоха сгреши в центъра под натиска на Георги Илиев, който отне топката и излезе сам срещу вратаря, за да подаде към притичалия Дани Кики. За Кики не бе проблем да прати топката в мрежата.

 

Второто полувреме започна с натиск на домакините и Китанов на няколко пъти трябваше да се намесва В 56-ата минута Чунчуков овладя в наказателното поле и стреля опасно, но топката се отби от дясната странична греда. В 61-вата нападателят отново стреля с глава, но Китанов се намеси и спаси. 

 

В 69-ата минута Ндонгала пропусна много добра възможност за трети гол. Халфът на “моряците” от близо стреля в тялото на излезлия да го посрещне Георгиев. В 79-ата минута Илиан Илиев пусна в игра юношата Петър Вуцов, който замени Патрик Андраде. За младия талант на варненци това е официален дебют в мъжкия футбол. 


В 81-ата минута домакините успяха да изравнят резултата. Цветомир Панов направи грешка, сваляйки топката за Ради Кирилов, който си нагласи удобно кълбото и с туповен шут се разписа във вратата на Китанов.

 

В последните секунди на мача след центриране Станисавлевич свали топката в наказателното поле към Кирилов, който от близка дистанция прати топката в мрежата на варненци за трети път и донесе победата на „Славия".

 

„Славия“ – „Черно море“ 3:2


Голмайстори: 1:0 Чунчуков, 1:1 Панов, 1:2 Кики, 2:2 Кирилов, 3:2 Кирилов (90+2)

 

„Славия“: Георгиев, Онуоха (46-Узунов), Станисавлевич, Гамаков, Велковски, Кирилов, Шоколаров, Карабельов, Тасевски (86- Кръстев), Ашковски (72-Петров), Чунчуков


„Черно море“: Китанов, Панов, Енчев, Генев, Кононго, Ндонгала, Илиев, Кики (85-Родриго), Андраде (79-Вуцов), Василев, Жоржиньо (28-Минчев)

Коментари

Новини Варна