IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:37 | 19 февруари 2019
Обновен: 07:01 | 17 април 2024

Йордан Янков – Руския, излиза за Европейската титла на WAKO PRO

Официалният кантар на галавечерта Senshi ще се проведе в петък в хотел „Астор Гардън“ в кк Св. св. Константин и Елена

По материала работи: Деян Михайлов
Йордан Янков – Руския, излиза за Европейската титла на WAKO PRO

Първата по рода си професионална бойна галавечер по кикбокс и муай- тай Senshi изправя на ринга един срещу друг едни от най-добрите бойци на Балканите. Спортното събитие ще се проведе на 23 февруари от 19,30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. 

На 22 февруари от 17,30 часа в хотел „Астор Гардън“ в кк Св. св. Константин и Елена ше се проведе кантарът на бойците. Събитието ще се предава на живо само в най-популярната медия за бойни спортове у нас – Boec.BG. Професионалните битки от първото издание на SENSHI също ще бъдат пряко излъчвани в Boec.BG.


Двете най-големи срещи на вечерта ще бъдат за европейска и интерконтинентална титла на WAKO PRO. Eдин от най-титулованите и опитни български състезатели по кикбокс Йордан Янков – Руския, ще се изправи срещу македонеца Бобан Илиоски в категория до 81,400 кг в стил К1 за Европейската титла на WAKO PRO. Вълнуваща и много оспорвана битка се очертава да бъде тази за интерконтиненталния приз на WAKO PRO между световния шампион по кикбокс Християн Корунчев и един от най-титулованите сръбски бойци Никола Тодорович. Двете срещи за титлите на WAKO PRO ще се играят в стил K1, като състезателите ще имат общо 5 рунда от по 3 минути, за да спечелят престижните награди.
Носителят на десетки титли и медали от различни бойни спортове Николай Йоргов ще премери сили с Димитър Асиков от Македония в категория до 81 килограма. Всички срещи се играят по правилата на стил К-1.


Сред най-вълнуващите двубои на Senshi  се очертава да бъде и този между Димитър Пенчев и Сергей Заносиев от Румъния. Заносиев е част от академията на Богдан Стойка – най-реномираната школа в северната ни съседка. Двамата ще се изправят в категория до 68 килограма. Димитър Пенчев е един от най-обичаните кикбокс бойци в България заради своя атрактивен стил между въжетата. Той е многократен шампион на страната ни, медалист от редица международни състезания и треньор в СК „Скорпион“ Плевен.
Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов ще се състезава срещу румънеца Алин Цимпан, а Богдан Шумаров – любимецът на варненската публика и един от най-изявените ни млади състезатели, ще се бие с Иван Тимков от Украйна.


При най-леките – 63,500 кг, на ринга един срещу друг ще се изправят Огнян Мирчев от България и Предраг Мияяловица от Сърбия. Огнян е сребърен медалист от Световното първенство за юноши, бронзов от Европейското първенство за юноши, двукратен балкански шампион, носител на 4 световни купи (3 за юноши и 1 за мъже), 9-кратен републикански шампион. Има две срещи на професионалния ринг.

Коментари

Новини Варна