IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
15:54 | 20 февруари 2019
Обновен: 20:59 | 16 март 2024

Лекоатлетката Елена Георгиева стана спортист на Варна за януари

За отбор бе определен младият ватерболен тим на КПС „Варна“

По материала работи: Деян Михайлов
Лекоатлетката Елена Георгиева стана спортист на Варна за януари

Състезателката по лека атлетика Елена Георгиева от СКЛА „Черно море Атлетик“ стана спортист на Варна за месец януари`2019.  Церемонията по награждаването на най-добрите състезатели и отбори се проведе в Юнашкия салон , а директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров връчи наградите на призьорите.

Елена е топсъстезателка на България при девойките, като постига сериозни успехи и участва на силни международни форуми. Нейна треньорка е Иванка Тихова. Елена спечели златото на ДП в дисциплината 400 м в зала при девойките старша възраст. На първенството варненката грабна и второ златно отличие в щафетата на 4х400 м.
„Искам да благодаря на треньорката Иванка Тихова и хората, които ми помогнаха да преодолея здравословния си проблем от миналата година и по този начин да се върна на пистата – сподели Георгиева. – Стартът през януари бе изключително важен за мен, тъй като не се бях състезавала от миналата зима. Именно това състезание показа дали съм си върнала формата. Много съм доволна от представянето си. Постижението ми за първи старт за сезона е добро. В България няма друг състезател на моята възраст да бяга разстоянието под 58 секунди.“ 


За отбор на месец януари бе определен тимът по водна топка КПС „Варна“. Ватерболистите се класираха трети след първия квалификационен кръг на ДП в Бургас за мъже, а след това направиха отлично представяне и влязоха във финалната четворка на страната. Награди получиха главният треньор в клуба Найден Найденов и капитанът и вратар на мъжкия тим Станислав Райков.


В онлайн анкетата на първо място е лекоатлетката Наталия Кременска. Тя е представител на СКЛА „Черно море Атлетик“. Наталия събра 80 % от гласовете. Тя спечели  два златни медала на 1500 м и 3000 м от ДП (девойки младша възраст) и два бронзови медала от ДП (девойки старша възраст).
За спортист №1 на варненското Спортно училище за първия месец на тази година е обявена Виктория Вълчева, състезателка по художествена гимнастика на СКХГ „ЧАР-ДКС“ с треньор Дарина Кирякова. Виктория спечели сребърен медал на въже на силен международен турнир в Лас Вегас, САЩ.

Коментари

Новини Варна