IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:50 | 21 февруари 2019
Обновен: 07:01 | 17 април 2024

Уругвайски кошмар за Юве! Атлетико би с 2:0 в Мадрид

Манчестър Сити със зреличен обрат като гост на Шалке

По материала работи: Слав Велев
Уругвайски кошмар за Юве! Атлетико би с 2:0 в Мадрид

Атлетико Мадрид победи с 2:0 Ювентус в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига. Головете за домакините вкараха централните защитници от Уругвай Хосе Хименес и Диего Годин в заключителните минути на сблъсъка.

 

Първото полувреме на "Уанда Метрополитано" беше равностойно и интересните моменти пред двете врати дойдоха след статични положения и далечни удар. В един момент се наложи и намесата на ВАР, след като главният съдия Феликс Цвайер отсъди дузпа за испанците, но нарушението беше извън наказателното поле.

 

Кристиано Роналдо пък беше бурно освиркван при всяко докосване на топката и отвърна на публиката. Той й показа пет пръста, с което намекна, че толкова пъти е печелил Златната топка.

 

През втората част Атлетико беше много по-добър на терена и пропусна два отлични шанса да открие резултата. В 70-ата гол на резервата Алваро Мората беше отменен след ВАР. По-късно испанците все пак поведоха чрез Хосе Хименес, който се разписа след асистенция на Мората. След това и Годин беше точен за крайното 2:0!

 

Така "дюшекчиите" взеха отлична преднина преди реванша, който ще се състои на 12 март в Торино.

 

В другия мач от снощи Манчестър Сити постигна драматична победа с 3:2 в Гелзенкирхен срещу Шалке и е в отлична позиция да продължи на 1/4финалите в Шампионската лига. Двубоят предложи много драма, голове, червен картон и намеси на ВАР, преди в крайна сметка да завърши с късен успех за "гражданите", които стигнаха до триумфа с човек по-малко.

 

Англичаните поведоха в средата на първото полувреме, но още до почивката германците обърнаха с голове от дузпи, а след почивката получиха и числено предимство, но и това не им помогна.

 

Сити не се отказа да търси успеха и с голове в последните минути успя да стигне до обрата, което до голяма степен и предрешава крайния победител.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна