Джордж Сен Пиер обяви края на славната си кариера
Боецът публикува емоционално съобщение до феновете си в социалните мрежи
Публикувана: 22 Feb 2019 | 21:00

Легендарният Джордж Сейнт-Пиер е изиграл последния си професионален ММА мач. Боецът публикува емоционално съобщение до феновете си в социалните мрежи.

 

Към него той приложи напечатано обръщение, което саморъчно е подписал.

 

„Анонсирам оттеглянето си от UFC и смесените бойни изкуства. Ще продължа да тренирам ММА до края на живота си, но е време да спра активната си кариера. Прочетете пълното ми изявление“, заяви Джи Ес Пи, цитиран от boec.bg.

 

Ето какво гласи то:

„Анонсирам оттеглянето си от UFC и смесените бойни изкуства. Ще продължа да тренирам ММА до края на живота си, но е време да спра активната си кариера. Винаги съм планирал да напусна спорта, когато самият аз реша. Изисква се много дисциплина да бъдеш шампион. Същото е и с отказването, когато все още се чувстваш добре физически и психически.“

 

„Има няколко човека, на които искам да благодаря. Първо – на семейството ми. Те са причината за моя успех. На феновете ми. Винаги са били лоялни и за тях се биех. Колкото и трудно да е изглеждало – те бяха там. По време на подготовката ми и изобщо. Отборът ми и треньорите. Научихте ме как да стана най-добрия атлет в Октагона“, продължи Джордж.

 

„На UFC. Организацията, която ми даде шанс да покажа уменията си пред света. От UFC 46 до UFC 217. Завинаги ще съм благодарен за работата на Лоренцо и Франк Фертита, както и на Дейна Уайт. На всички от UFC. Тези мъже и жени сбъднаха мечтите ми. На спонсорите и бизнес партньорите. За доверието и връзката ни.“

 

„На агентите ми и мениджърите. Вие бяхте моят гръб в бизнес света – отвъд клетката. Искам да благодаря и на всичките си опоненти. Срещнах най-добрите в поколението си. Те са невероятни атлети и извадиха най-доброто от мен. Стоях срещу тези мъже и усещах как ставам по-силен, отколкото съм мечтал. Да бъда истински шампион, мерси!“

 

„Отказвам се от състезателната кариера с гордост. Успях да сложа отпечатък върху този спорт. Ще продължа да подобрявам ММА битките и да работя в тази насока. Завинаги ще остана фен. Сега е ред на новата генерация шампиони, които с удоволствие ще наблюдавам!“.

 

Канадецът завърши с 26 победи и само 2 загуби. 

 

За последно той падна през далечната 2007 година. В момента е на 37. Считан за един от най-добрите в историята, Джи Ес Пи е шампион на UFC в 2 категории – средна и полусредна.

 

Коментари ( 0 )